Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

Itálie »

Kriminalita v Itálii

Chcete-li si užít klidnou a ničím nerušenou dovolenou, určitě vás bude zajímat, jaká je v zemi kriminalita a zdali jste něčím ohrožováni. Itálie je v tomto směru poměrně bezpečné místo, protože v každém městě jsou příslušníci italské policie nazývané Carabinieri. Tito strážníci se zabývají kromě menších kapesních krádeží také přestupky v dopravě.

Největší pozor byste si měli dávat na kapsáře, kteří jsou snad ve všech zemích stejně drzí a neomalení. Italští kapsáři mají tu výhodu, že často jezdí na skútrech a proto je prakticky nemožné je dohnat.
Jdete-li na pláž nebo na nějaký výlet, rozhodně byste u sebe neměli mít všechny peníze pohromadě. V případě krádeže poté nebudete zcela bez peněz a budete si moci užít dovolenou až do konce. Své cenné věci, jako kameru, fotoaparát, mobily apod., na veřejnosti raději moc nevystavujte.

Při jízdě automobilem je jistější být ve městě zamčen. Předejdete tím tak možnosti odcizení zavazadel během zastavení na křižovatce.
Před cestou do Itálie Vám doporučujeme si udělat kopie všech dokladů. Při případné krádeži bude mnohem rychlejší vyřízení náhradních dokumentů.


 

Čtěte další články o Itálii!

Aktuální nabídka zájezdů a last-minute zájezdů do Itálie



 

 
Tagy: , , ,



Přidej komentář k článku




CZIN.eu
TOPlist