Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

Itálie »

Nákupy v Itálii

Každý, kdo jede na dovolenou nebo na výlet, si bude chtít koupit nějaký suvenýr. Nikterak tomu určitě nebude ani u dovolené v Itálii. Je hned několik typicky italských věcí, které si můžete z dovolené přivézt, aby vám navždy připomínaly krásné chvilky strávené na Apeninském poloostrově.

Italská móda

Italští návrháři patří mezi jedny z nejvyhlášenějších na celém světě a každý Ital si rád kupuje značkové oblečení. Ceny nejsou ani nikterak vysoké a jsou velice podobné jako u nás. Setkat se zde můžete s velkými výprodeji, kde je nejen začný výběr, ale také podstatně přijatelnější ceny. Snad v každém městečku je pár obchůdků se značkovým zbožím. Samozřejmě platí, že čím větší město, tím více obchodů zde bude. Kromě obchodů se můžete setkat s oblečením také na trhách, které jsou v menších městečkách pořádány vždy jednou týdně.

Olivový olej

Možná to zní jako zbytečné, vozit domů něco, co lze nakoupit i v českých supermarketech. Ale italský panenský olivový olej je mnohem chutnější a kvalitnější než ten, který můžete zakoupit u nás. Olej bývá také prodáván ve zdobených láhvích a výborně se tak hodí jako dárek.

Víno a alkohol

Kromě oleje si domů přivezte italské víno z oblasti, kde jste dovolenou trávili nebo pálenku z vína, nazývanou Grappu.

Kávovar

Ochutnáte-li italskou kávu, budete určitě ohromeni její chutí a budete si ji chtít připravit i doma. Nejlepší italská káva je z obyčejného hliníkového kávovaru, který se dá koupit v každém obchodě s domácími potřebami nebo kdekoliv na tržišti. Obecně platí, že čím více vodního kamene bude kávovar mít, tím lepší káva bude.

Šperky

Pro nákup šperků z Itálie zvolte raději kamenný obchod, než tržiště. Máte zde mnohem větší jistotu, že se nebude jednat o padělek. Italské šperky jsou většinou ze stříbra zdobené drahým kamenem či perlou.

Z dovolené si můžete přivést de facto cokoliv. Večerní procházkou po městečku navštívíte provizorní krámky, které jsou přímo na chodníku. K dostání je nepřeberné množství zajímavých předmětů. Prodejci jsou většinou Indové nebo černoši a jste-li mistry ve smlouvání, můžete cenu kupovaného předmětu několikanásobně snížit. Domů si můžete také přivést nejrůznější druhy jídel. Počínaje těstovinami, přes různé druhy koření až po zavařovaná rajčata nazývaná „pomodori secci“.


 

Čtěte další články o Itálii!

Aktuální nabídka zájezdů a last-minute zájezdů do Itálie



 

 
Tagy: , , ,



Přidej komentář k článku




CZIN.eu
TOPlist