Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

Itálie »

Zdraví a zdravotní péče v Itálii

Vyrážíte-li na dovolenou na delší dobu, určit byste neměli zapomenout se pojistit. V případě jakýchkoliv nepříjemností a potíží to určitě oceníte. Před odjezdem na dovolenou je tedy dobré uzavřít cestovní pojištění. Je sice pravda že v zemích Evropské Unie stačí naše klasická kartička zdravotní pojišťovny, ale vystavujete se tak určitému riziku, že budete muset za některé služby u doktora platit nemalé poplatky.

V případě nějakého těžšího úrazu vám běžné pojištění nebude stačit na zpětný převoz do České republiky a vše byste si museli hradit sami ze svého.

S uzavřeným cestovním pojištěním můžete navštívit i soukromé lékaře a nebudete muset platit nic, kdežto v opačném případě byste museli zaplatit normální cenu, jakou si daný lékař účtuje. Navíc uzavřením cestovního pojištění získáte asistenční službu, která vám bude v českém jazyce k dispozici po celou dobu vašeho pobytu v zahraničí. Uzavření pojištění není nikterak nákladná záležitost, tudíž se vyplatí být pojištěn dopředu. Předejdete tak řadě komplikací. Hlavně asistenční služba je výborná věc, protože neovládáte-li místní jazyk, vše za vás vyřídí.

Co vše se dá pojistit?

V první řadě je to pojištění Vás samotného. Jedná se o Pojištění léčebných výloh, které zahrnuje základní ošetření, poskytnutí všech potřebných léků a v případě nutnosti i převezení zpět do České republiky. Dojde-li k nejhoršímu a to k úmrtí během vaší dovolené, hradí pojišťovna i převezení ostatků a všeho s tím spojeného. K dispozici vám je samozřejmě celou dobu asistenční služba.

Pojištění storna zájezdu

Jak už lze z názvu usoudit, jedná se o pojištění, kdy vám bude zpět vyplacena většinová část z ceny, kterou jste museli dopředu za zájezd zaplatit a z nějakého důvodu na něj nemůžete odjet. Nemusíte se tedy bát, že by všechny peníze propadli a vy jste zůstali doma bez peněz a bez dovolené.

Pojištění nevyužité dovolené

Vrátíte-li se z dovolené dříve než bylo plánováno z důvodu úmrtí nebo nemoci někoho z Vás, bude vám vyplacena zpět zbývající část dovolené.

Pojištění cestovních zavazadel

Pojištění zavazadel je poměrně složitá záležitost. Samozřejmě nelze pojistit vše, co si na dovolenou berete a podmínky, kdy vám bude vzniklá škoda proplacena, jsou také poměrně přísné. Pojistit lze osobní věci, které jsou přirozené pro daný účel cestování a pojištěný může prokázat, že věci si na dovolené buď pořídil nebo přivezl. Pojistit nelze všechny druhy cenností, peníze, starožitnosti, motorová vozidla apod. Situace, kdy vám pojišťovna peníze vyplatí, musí být Vámi nezapříčiněna. Jedná se například o pády stromů, povodně, autonehody, zemětřesení, vichřice a další. Naopak peníze nedostanete, jedná-li se o situace, za které si můžete sami. Prokazatelně sami můžete ovlivnit škody vzniklé třeba deštěm, vlhkostí, krádežemi apod.

Pojištění právní ochrany

Využijete hlavně v případě jakýchkoliv komplikací, do kterých bude zapojena policie či jiné státní orgány.

Pojištění nákladů na veterinární službu zvířete

Vezete-li na dovolenou svého domácího mazlíčka, i jeho byste měli nechat pojistit proti případným návštěvám u veterináře. Platí to stejné jako u lidí, vyhnete se tak zbytečnému placení peněz navíc. Další výhodou bývá i fakt, že pojištění se vztahuje i na škodu, kterou vaši miláčci sami způsobí.

Pojištění rizikových sportů

Základní pojištění se vztahuje pouze na úrazy, které si přihodíte rekreací nebo při rekreačních sportech. Největší pravděpodobnost úrazu je však u rizikových sportů a proto pro ně pojišťovny připravily speciální druh pojištění. Každá pojišťovna do téhle kategorie zahrnuje jiné druhy sportů, proto se nezapomeňte vždy informovat, je-li mezi nimi ten sport, který máte v plánu během dovolené provozovat.

Cestovní pojištění

Cestovní pojištění si můžete zřídit dvěma způsoby. Prvním z nich je osobní návštěva pojišťovny a vyřízení veškerých formalit. Nebo můžete vše zařídit z domova. K dispozici vám je telefon a internet. Na internetu stačí vyplnit jednoduchý online formulář na stránkách vámi vybrané cestovní kanceláře.

V případě jakéhokoliv úrazu nebo nějaké nepříjemnosti, kterou vám může pomoci vyřešit pojištění, jako první kontaktujte asistenční službu, která vám poradí co a jak v dané situaci dělat. Telefonní číslo najdete na kartičce pojišťovny a linka je k dispozici 24 hodin denně, samozřejmě v českém jazyce. Od všeho, co budete muset uhradit na místě, si schovejte příslušné doklady, které poté předáte pojišťovně. Veškeré účty, poslané vám domů k zaplacení, přepošlete pojišťovně. Dnes, kdy je internet pro každého z nás běžnou věcí, se stalo velmi populární vyřizovat všechny pojistné události online, prostřednictvím příslušných formulářů na stránkách dané pojišťovny.

Důležitá telefonní čísla:
Policie – 113
Hasiči – 115
Pomoc motoristům – 116
První pomoc – 118


 

Čtěte další články o Itálii!

Aktuální nabídka zájezdů a last-minute zájezdů do Itálie



 

 
Tagy: , , , ,



Přidej komentář k článku




CZIN.eu
TOPlist