Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

San Nicola

Přímo na skalách, nad zálivem se rozprostírá toto úchvatné městečko, jež se stalo velice oblíbeným místem nejen Italů, ale všech ostatních turistů. Zdejší pláže jsou spíše malinké a jsou odděleny skály, takže si kolikrát můžete dopřát úplného soukromí.

Nejdůležitější je ale určitě kvalita vody, která je na místních pláží opravdu skvostná. Průzračně modrá čistá voda je snad tou nejlepší pro trávení dovolené.

Uprostřed historického městečka je zřícenina hradu ze 14. století a v její blízkosti je římská strážní věž, ze které je úžasný výhled do zdejší krajiny. Co by to bylo za město, kdyby nemělo svůj kostel. I San Nicla jeden má, je ze 17. století, nese jméno San Nicola da Tolentino a jeho interiér je dokonce ze 16. století.

Po příjemném dni stráveném u moře nebo procházením se po zdejším historickém centru si můžete vychutnat v restauraci některou z místních rybích specialit. Čerstvostí ryb si můžete být stoprocentně jisti, protože zdejší rybáři vyjíždí na moře každý den a ryby poté dodávají do restaurací.


 

Čtěte další články o Itálii!

Aktuální nabídka zájezdů a last-minute zájezdů do Itálie



 

 
Tagy: , , ,



Přidej komentář k článku




CZIN.eu
TOPlist