Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

Itálie »

Řím, výstava architektury a sochařství

Dovolenou u moře, na prosluněných plážích již máte za sebou? Chcete se teď vydat za poznáním historie, architektury či kultury? Řím, hlavní město Itálie, je doslova výzvou.

Nemusíte se do Říma vydávat na celý týden, stačí čtyři dny, abyste poznali krásu města, zhlédli impozantní pamětihodnosti a seznámili se s místním životem.

I uprostřed léta jsou vám nabídnuty levné zájezdy, jejichž hlavním tématem je poznání. Řím je doslova výstavou architektury a sochařství. Procházkou městem narazíte na bezpočet nádherných náměstí, jejichž hlavními dominantami jsou sochy. Tato náměstí jsou lemována stavbami ze všech období. Jádrem římských sídlišť bylo Forum Romanum, které původně představovalo tržiště, později se ale stalo administrativním a kulturním centrem. Forum Romanum je místo, kde najdete unikátní stavby, jako Titův triumfální oblouk, Chrám Venuše a Romy či Constantinovu baziliku.

Tradičním bodem města je Koloseum, které bylo založeno Romulem a patřilo k nejstarším urbanistickým strukturám. Název „Koloseum“ získal amfiteátr podle kolosální sochy císaře Nerona, která zde stála a která byla pak přestavěna na sochu boha Helia. Návštěva určitě stojí za to.

Na zájezdy dnes získáte zajímavé slevy a za tyto ušetřené peníze si můžete koupit suvenýry, které vám vždy připomenou poznávací zájezd v Římě.

Uchvátí vás také Fontána di Trevi, která pochází z let 1732 – 1762. Fontánu navrhl Nicola Salvi v pozdně barokním stylu, který přechází ke klasicismu. Postavte se před ni, nechte se vyfotit, a pak se pochlubte svým blízkým krásou, kterou jste mohli zhlédnout na vlastní oči. Svou návštěvou byste měli poctít také Pantheon, nejvýznamnější římský chrám, který byl původně zasvěcen všem bohům, později Panně Marii mučedníků.

Po náročném zkoumání místní architektury a pamětihodností si vyhraňte alespoň jedno odpoledne na nakupování či posezení v místních kavárnách. Exkluzivní a zajímavé slevy pobyt maximálně zpříjemní. Spojíte příjemné s užitečným – pokocháte se historií Říma, ale přitom ušetříte.

 
Tagy: , ,



Přidej komentář k článku




CZIN.eu
TOPlist