Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

Syrakusy

Syrakusy, v minulosti jedna z nejmocnějších řeckých zámořských kolonii dnes postupně upadá a jen stěží získá někdejší slávu. Za vlády Dionýsa byla dokonce přímým konkurentem Atén a žilo zde čtyřikrát více obyvatel než dnes.

Dokonce i slavný Archimedes zde pracoval na svých pokusech a teoriích. Zdejší podmínky jsou příhodnější spíše pro pozorování památek než koupání, protože voda zde není zrovna nejčistší, ale stačí jet pár kilometrů mimo město a určitě najdete pláž, kde si chvilky u moře užijete mnohem více.

Syrakusy se dělí do dvou částí. První z nich je Stará čtvrť, která leží na ostrově Ortigia a je obehnána hradbami. Pevninu s ostrovem spojují dva mosty, za nimiž se rozkládá modernější část. Při procházce městem si můžete klidně vylézt na hradby a pozorovat moře nebo pevninu.

Druhá část Nové město je spíše o koukání se na antické vykopávky, které jsou umístěny v archeologickém parku. Pro poznání zdejší historie a poznání dalších předmětů navštivte místní Museo Archeeologico Regionale Paolo Orsi. Ze Syrakus lze vyrážet na výlety do okolí, kde lze obdivovat hlavně jeskyně vytesané do skály.


 

Čtěte další články o Itálii!

Aktuální nabídka zájezdů a last-minute zájezdů do Itálie



 

 
Tagy: , , ,



Přidej komentář k článku




CZIN.eu
TOPlist